ТРА
Неділя
19
23:08

​У Житомирі відзначили 79 річницю перемоги цивілізованого світу над нацизмом у Другій світовій війні. ВІДЕО

Сьогодні, 08 травня, начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та його заступник Юрій Денисовець, керівник апарату ОВА Олег Шарварко, заступник голови обласної ради Володимир Ширма, представники профільних структурних підрозділів ОВА та міської ради, представники духовенства Житомирщини, громадськість та ЗМІ у День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, вшанували героїв того часу.

Учасники заходу поклали квіти до Монумента Слави та до пам’ятного знаку “Захисникам України у війні з російським агресором” та вшанували героїв хвилиною мовчання. Також у рамках заходу пройшов молебень від представників Ради Християнських церков Житомирщини.


“Сьогодні ми відзначаємо 79 річницю перемоги цивілізованого світу над нацизмом у Другій світовій війні.


Ця дата — про пам’ять та застереження, про страшну та велику ціну, яку заплатило людство, щоб здолати диктатора, який один за одним нищив вільні народи Європи.


На жаль вже третій рік поспіль ми знов сплачуємо найдорожчу ціну за нашу свободу. країна-терорист зробила з перемоги над нацизмом культ завоювання та підкорення, фактично перетворившись на того самого звіра, з яким боролись союзники під час Другої світової війни.


Маємо бути впевнені, що демократичні країни засвоїли уроки тієї війни — домовлятися з тоталітарними терористичними режимами небезпечно для людства.


Демократичний світ зумів об’єднатися та перемогти гітлерівську Німеччину. В єдності наша сила, тому єдність демократичної спільноти відіграє вирішальну роль й у цій війні. Тільки разом ми зможемо перемогти підступного ворога, який копіює нацистський режим Адольфа Гітлера.


Вічна пам’ять всім загиблим у тій страшній війні. Сьогодні ми вшановуємо усіх, хто боровся та постраждав від нацизму: ветеранів, учасників національно-визвольного руху, які боролися з двома тоталітарними режимами, дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів та військовополонених. І, безумовно кожного нашого воїна, який боронить Україну від російської навали зараз.


До нас обов’язково прийдуть довгоочікуваний мир та радість Перемоги! Дякуємо усім, хто зараз боронить нашу країну!”, — зазначив Віталій Бунечко.


Слава героям Збройних сил України! Слава Україні!

Вчора

Сторінки:
Нагору