ТРА
Субота
18
23:54

​Військовослужбовець та студент житомирського інституту збирає гроші на ЗСУ

Військовий та студент Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова двадцятитрирічний Роман Іщук з Умані влаштовує фотосесії за донат на ЗСУ. Кореспондентам Суспільного Роман розповів, чому почав цим займатися та куди спрямує гроші.

За його словами, приїхав до Житомира, аби скласти сесію у військовому інституті, разом із тим у вільний час займається волонтерством, а гроші спрямовує для Збройних Сил України. Чоловік поділився, що фотографує не лише людей, а й заклади.


"Це може бути не тільки фото людей, це і фото на продаж якихось товарів або піар якогось закладу. Люди дзвонять, питають, чи зможу я приїхати, а в мене є така можливість, тому я можу приїхати у будь-який момент, у будь-який час. Домовилися з людьми: раз-раз, все швиденько, динамічно", — сказав Роман Іщук.


Фотограф каже, що не встановлює вартість для своїх робіт.


"Немає ціни. Я розумію, що зараз в країні дуже складна економічна ситуація. Тобто скільки люди дадуть, стільки й буде. Навіть якщо 100 людей дасть умовно по 50 гривень — це вже буде немаленька сума", — додав Роман.


Військовий-волонтер поділився, що за два дні у Житомирі йому задонатили понад дві тисячі гривень. Куди спрямує кошти — залежить від суми.


"Дивлячись, які будуть темпи. Якщо все сповільниться, то просто закину на фонд Тараса Чмута "Повернись живим", або на фонд Сергія Притули. Якщо темпи трішки зростуть, то можна буде і машину придивитися. В районі 100 - 150 тисяч куплю машину і сам особисто завезу. У мене є знайомі і в Третій окремій штурмовій бригаді ЗСУ, і в ГУРі, багато де", — розповів військовослужбовець.


Фотографуванням Роман займається два місяці.


"Душа якось лягла до цього, вирішив спробувати. Я купив собі фотоапарат, довго відкладав, шкодував собі кошти. Зараз доріс до цього. Купив фотоапарат і це вже перетворилося в хобі. Потім я подумав: чому б мені не робити якісь благодійні проєкти. І насправді це дуже круто, коли ти можеш і набратися досвіду, і зробити гарні фотографії для людей. І ще задонатити таким чином на армію",— сказав Роман Іщук.

Вчора

Сторінки:
Нагору