КВІ
П'ятниця
26
02:59

​Дмитро Разумков привітав 95-у бригаду з річницею створення

Голова Парламенту України під час регіональної поїздки на Житомирщину відвідав 95-у окрему десантно-штурмову бригаду та привітав військове з’єднання з 27-ю річницею створення.

Бригада була створена 12 грудня 1992 року як 95-й навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Аеромобільних військ. У 1996 році навчальний центр переформували у 95 окрему аеромобільну бригаду. У 1993 році відбулося перше десантування особовим складом центру. З того часу десантники виконали понад 100 тис. стрибків з парашутом. 95-а бригада брала участь у міжнародних навчаннях, миротворчих місіях під егідою ООН. Навесні 2014 року у числі перших була піднята для відбиття російської агресії. Підрозділи бригади брали участь у боях за Слов'янськ, а згодом — на різноманітних ділянках фронту на сході України. У липні—серпні 2014 року підрозділ бригади здійснив багатокілометровий рейд тилами супротивника. З 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.

З нагоди річниці створення 95-ї бригади Дмитро Разумков вручив військовослужбовцям Грамоти та відзнаки Верховної Ради України і подякував бійцям за їхню мужність та відданість обов’язку.


Участь у заходах взяли голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, народні депутати.

На завершення поїздки Голова Парламенту відвідати м. Бердичів, де завітає до Центру позашкільної освіти ім. Олександра Разумкова та ознайомиться з умовами роботи Бердичівського музично-драматичного театру на Європейській міського Палацу культури ім. О.А. Шабельника після проведених ремонтно-реставраційних робіт.

Вчора

Сторінки:
Нагору