ТРА
Неділя
5
22:33

У Бердичеві на Житомирщині висадили 160 квітів у пам'ять про загиблих захисників

У Бердичеві на Житомирщині 25 квітня відбулася акція "Троянда пам'яті". Рідні загиблих у російсько-українській війні військовослужбовців висадили 160 троянд у памʼять про них на алеї біля меморіалу "Слава героям-захисникам України".

Про це у коментарі Суспільному розповіла керуюча справами виконавчого комітету Бердичівської міськради Лариса Котнюк. За її словами, на захід запросили 212 родин загиблих захисників, які живуть у Бердичівській громаді.


"На сьогоднішній захід були запрошені 212 сімей загиблих, які проживають на території нашої Бердичівської громади. Були вручені портрети та квіти нашим сім'ям загиблих в пам'ять їх дітей та чоловіків", — сказала Лариса Котнюк.


Рідні загиблих військовослужбовців, які висаджували квіти, поділилися у пам'ять про кого долучилися до акції.


"Він довго ходив, навіть схуд на 30 кілограмів, щоб його взяли тільки (до війська — ред.). І так його не стало. Ми всі просили не йти Нікіту, але він нікого не слухав. Він сказав, що буде захищати нас, свою дитину, батьків, брата", — сказала Леся, мати загиблого двадцяти трирічного військового Нікіти Яткевича.


Інша учасниця акції, Дар'я, розповіла, що висаджувала троянди у пам'ять про батька Олега Семенюка.


"Він був майстром на всі руки. Він був чудовим батьком, чудовим братом, чудовим чоловіком, сином та дідусем. Три роки тому у нього народилася перша онучка. Він встиг її побачити, але не встиг почути, вона майже почала говорити. Ще він був з характером у нас, але добрим і з почуттям гумору. І мені цього дуже не вистачає", — поділилася Дар'я.


Ольга втратила на війні чоловіка Олександра Савчука. Жінка каже, що прожила з ним понад 30 щасливих років.


"Йому було 18, мені 16, ми познайомилися і все життя разом. Хотілося б що б уваги було більше від пересічних бердичівлян, від тих сімей, які не постраждали, слава Богу, від цієї війни. Вони повинні розуміти, яку жертву принесли ці хлопці і який біль ми, як сім'ї, кожен день відчуваємо", — сказала Ольга, дружина загиблого військовослужбовця ЗСУ Олександра Савчука.


Ініціатором акції "Троянда пам'яті" стала Бердичівська районна рада. Вони відбулися у десяти громадах.


"Сьогодні 435 загиблих по Бердичівському району. Чому саме троянда? Тому що ми вважаємо, що це ніжна, водночас горда, мужня квітка. Яка може за себе постояти своїми шипами. Так само як і наші захисники горді, мужні та непереможні", — прокоментував голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов.

Вчора

Сторінки:
Нагору