КВІ
Субота
27
02:16

​Керівник Держслужби зайнятості вимагав 480 тис за підписання акту виконаних робіт з будівництва Житомирського центру зайнятості

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, виконувача обов’язків голови Державної служби зайнятості разом зі співучасниками затримано під час передачі частини неправомірної вигоди в сумі 480 тис гривень. Загальна сума отриманих коштів становить понад 800 тис гривень.

Про це повідомив військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк на спільному брифінгу із представниками Теруправління Державного бюро розслідувань у м. Києві та Департаменту захисту економіки Нацполіції України.


Вказаний високопосадовець організував злочинну групу, яка вимагала і отримувала кошти за підряди на будівельні роботи в регіональних підрозділах Державної служби зайнятості.


Він повідомив, що 17 травня 2019 року задокументовано групу осіб, яку очолював керівник Державної служби занятості України, які займалися «поборами» у вигляді сплати відсотків суб’єктами підприємницької діяльності від суми договору за проведення робіт з будівництва об’єктів соціальної інфраструктури. Мова йде про три договори підряду на загальну суму 30 млн гривень.


Група на чолі з виконувачем обов’язків голови Держслужби зайнятості була викрита під час одержання коштів від директора приватного підприємства за виконання будівельних робіт в Житомирському центрі зайнятості. Всі фігуранти затримані за процесуального керівництва військової прокуратури Центрального регіону України та оперативного супроводу Департаменту захисту економіки Нацполіції слідчими Київського Територіального управління ДБР.


Встановлено, що протягом січня – травня 2019 року підозрювані під контролем правоохоронних органів одержали від підприємця 800 тис гривень за нібито подальше виконання договірних зобов’язань з оплати будівельних робіт.


Подібні факти також задокументовано в інших регіонах України. На даний час у 28 місцях проводяться одночасні обшуки.


Наразі трьом затриманим готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору