ТРА
Понеділок
6
14:30

​У Житомирі та на Коростенщині триває контрольна перевірка стану організації заходів цивільного захисту

Упродовж 23-23 квітня комісією ДСНС України перевірено виконання вимог законів у сфері цивільного захисту Житомирською та Коростенською територіальними підсистемами єдиної державної системи цивільного захисту.

Сьогодні, в рамках перевірки комісія ДСНС ознайомилася з роботою лісової пожежної станції першого типу “Ушомирського лісництва” філії Коростенського лісомисливського господарства ДП "Ліси України ".


Для забезпечення гасіння пожеж лісова станція забезпечена 9 пожежними автомобілями та для швидкого реагування на незначні осередки загорянь - 13 мотоциклів. Крім того, лісівники мають у своєму арсеналі 25 тракторів з плугом та дисками. Приміром, одних лише ранцевих оприскувачів у лісгоспі мають 258. З їх допомогою можна гасити вогонь у місцевості, куди неможливий під’їзд пожежних машин. На території лісових угідь облаштовано також 86 пожежних водойм. Окрім того, працює 8 камер відеоспостереження з трирівневим контролем для оперативного виявлення загорянь у лісових масивах. Отож, оглянувши матеріально-технічне забезпечення пожежної станції й ознайомившись із роботою системи моніторингу та раннього виявлення пожеж, учасники комісії засвідчили високий рівень підготовки і належне оснащення структурних підрозділів.


Також у Житомирі та Житомирському районі перевірено роботу спеціалізованих служб цивільного захисту, установ освіти, охорони здоров’я, транспорту, організацію оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, стан засобів зв’язку та організацію заходів з евакуації.

Вчора

Сторінки:
Нагору