БЕР
Вівторок
19
13:45

Ухвалений Закон про Конституційний суд України - основа для розпродажу української землі!

Закон про Конституційний суд України - ухвалено кнопкодавами, а саме: голосами Блоку Петра Порошенка, Народного Фронту і Опозиційного блоку. Кланово-олігархічна більшість ухвалила ганебний законопроект, вигідний президенту й олігархічній системі. Голосування відбувалось за сценарієм найогидніших "договорняків": Народному Фронту віддають посаду Омбудсмена в обмін на це голосування! Інститут Омбудсмена фактично знищуюють, змінюють порядок голосування і роблять з нього політичну посаду для коаліції.

Також, заради ухвалення для Закону про Конституційний суд України Опозиційному блокові запропонували не затримувати Михайла Добкіна і не притягувати його до кримінальної відповідальності.

Закон про Конституційний суд України, який має бути основою для захисту конституційного права громадян, використали, насправді, виключно заради вирішення питання про узурпацію влади в Конституційному Суді, зосередження впливу президента на Конституційний Суд, для вирішення питань, які є сьогодні цікавими для влади. І в тому числі, питання продажу землі сільськогосподарського призначення.

Після ухвалення цього закону першим рішенням Конституційного Суду буде скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення і визнання конституційним продаж землі.

Справжня мета цього закону – легітимізувати саме це рішення, тому що Порошенко бачить, що через парламент воно не пройде, а тому треба створювати відповідні інструменти. Йдеться про ст. 36 законопроекту, яка встановлює, що «конституційні скарги розглядаються сенатами». При цьому сенат є повноважним за умови присутності в ньому всього-на-всього 6 суддів Конституційного Суду. Так само 6 суддів зможуть ухвалити будь-яке рішення.

Завдяки цій нормі Президент зможе домогтися скасування положень Земельного кодексу України щодо мораторію на продаж землі без реальної підтримки більшості суддів: 6 суддів ухвалять рішення замість 18-ти. До того ж переглянути рішення сенату буде неможливо в принципі, тобто, навіть якщо більшість Конституційного Суду будуть проти продажу землі, вони не зможуть скасувати рішення 6 членів сенату, які будуть повністю підконтрольні владі.

Цей парламент вбиває країну, державні інститути і ні на що, крім договорняків на захист своїх власних інтересів, не здатен.

Вчора

Сторінки:
Нагору