КВІ
П'ятниця
26
23:40

​Як у Житомирі водії уникають відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного та наркотичного сп'яніння

10 лютого, близько 10-ї години, на 126 кілометрі автодороги Київ-Чоп сталася дорожньо транспортна пригода. Водій автомобіля Сітроен повідомив про факт ДТП на службу «102». По прибуттю на місце патрульні встановили, що автівки Сітроен и БМВ отримали незначні механічні пошкодження.

В автомобілі марки BMW X5 знаходилися водій і двоє пасажирів. Спілкуючись з особою, що перебувала за кермом, патрульні виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій відмовився пройти на місці освідування, в медичний заклад чоловік також не забажав їхати.


Патрульні слали відповідно адміністративні матеріали за ст 130 КУпАП (керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння) по відмові водія від проходження тесту на вміст алкоголю в організмі. В той час на місце пригоди приїхав вже відомий патрульним керманич позашляховика Volvo, який у жовтні місяці здійснив наїзд на стаціонарному посту Кочерів на патрульних, пошкодивши автівки, що були припарковані на територіїї.


Особа була затримана охоронцями порядку і примусово направлена до медичного закладу. Врешті, чоловік здав кров на вміст алко і нарко речовин в організмі. Результати аналізу були негативні. Одразу ж медичні працівники помістили громадянина на стаціонарне лікування, тим самим прихистивши порушника від покарання.


Під сильною дією яких саме речовин перебував водій в момент наїзду на поліцейських, так і не вдасться дізнатися. Не пройшло і пів року, як інспектори знову бачать даного водія за кермом тієї ж автівки. Проте ролі змінилися і задля уникнення відповідальності власник вольво привів в дію вже перевірені механізми вирішення питань.


Надавши консультативну допомогу своїм товаришам, діяч від'їхав. Вже через пять годин водій автомобіля БМВ пред’явив патрульним медичну довідку, в якій було зазначено, що громадянин не перебував в стані алкогольного сп'яніння. Зауважмо, що аналіз можливо здати впродовж перших двох годин p моменту, коли патрульний виніс підозру, що водій, ймовірно, перебуває в стані алкогольного сп'яніння.

Сторінки:
Нагору