КВІ
П'ятниця
26
22:46

​Коростишівець, що після ДТП залишився інвалідом - став писати вірші та прагне випустити власну збірку поезій

«Мєрєсьєв», так коростишівці називають Олександра Коломійця, місцевого поета, що кілька десятиліть створює сильні словом та духом вірші. Себе він називає «невизнаним», адже ще не видав жодної збірки. І хоча матеріалів достатньо – не вистачає коштів.

Дар писати він відчув у собі після трагедії, що стала своєрідною «точкою невороття» та розділила його життя на до… та після… Сталося непередбачене. Після пережитої дорожньо-транспортної пригоди Олександр Коломієць залишився інвалідом І групи. Страшний вирок не зламав його духу, не зміг закрити в чотирьох стінах та залишити прикутим до ліжка. Олександр Васильович знайшов у собі сили жити далі. Мєрєсьєв , навіть, продовжив займатися улюбленим видом спорту - дельтапланеризмом. Підкорити небо - дитяча мрія, що здійснилася.


В житті Олександр Коломієць завжди був і залишається романтиком. Чутлива душа гостро переживає все те ,що робиться як в Україні так і в світі. Думки та емоції знаходять своє відображення в творчості, виливаються в поетичні рядки. Тематика віршів різноманітна, але провідним мотивом ранніх творів є мудрість, філософські роздуми над змістом буття. Поет вчить дивитися на світ по-іншому, по-особливому та ділиться найпотаємнішим, що носить глибоко в серці. Пізніші твори сповнені іронії та сарказму. Поет наче хоче вдарити словом по тим негараздам, що стали в останні роки переслідувати його Батьківщину. Віршам Олександра Коломійця притаманний пошук. Його творчі здобутки постійно поповнюються, а надихає поета саме життя.


Своїм словом «твердим як криця» Мєрєсьєв морально підтримує земляків-атовців та часто в їх колі читає свої рядки.


«Відчув «москаль» що він спроможний

Загарбницьку вести війну.

Підвів війська під огорожу

Щоб волю нав’язать свою.


А ми не будемо терпіти,

Своєї згоди – не дамо.

І більш не будемо тремтіти,

Відпору «москалям» дамо.


Нехай не думає, що сильний.

Ми зброю маємо свою.

І не такий поет безсильний,

Щоб словом врізати йому.


Незважаючи на невтішні українські реалії, на кризу та війну на Сході, Олександр Коломієць, як справжній романтик, мріє, що знайдуться доброчинці та посприяють виходу в світ його першої збірки поезій. Адже, мрії збуваються…


Александрович Наталія

Сторінки:
Нагору