КВІ
П'ятниця
26
07:01

Лісівники Житомирщини підготувалися до садіння лісу

​В цьому році держлісгоспи області планують відтворити ліс на площі 5650 гектарів.

Лісові культури створять на площі майже 4 тисячі гектарів. Досвід показує, що природні ліси більш стійкі до змін клімату та хвороб, отож, там, де дозволяють умови, вільні ділянки відведуть під природне поновлення.


«Станом на 1 січня цього року в підприємствах управління є трохи менше 5,5 тисячі гектарів зрубів, - розповідає перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. - Крім них, під заліснення цього року відведуть ще ділянки, що вийдуть з-під суцільних зрубів у нинішніх січні-березні. Навесні запроектовано садіння лісу на площі 3620 га, восени – 280 га.»


Аби встигнути заліснити необхідні площі у стислі терміни, коли погодні умови є найбільш сприятливими для лісовідновлення, підготовку грунту під лісові культури лісівники проводять ще восени. Отож в минулому році ці роботи провели на 70% площ, запланованих під весняне садіння.


Варто додати, що у минулому році у лісгоспах виростили майже 40 мільйонів штук стандартних сіянців і укорінених живців. Окрім того, закладено 91 га плантацій новорічних ялин.

Вчора

Сторінки:
Нагору