КВІ
П'ятниця
26
17:32

​На Житомирщині поліція викрила місцевого «кулібіна». ФОТО

Заборонені законом небезпечні предмети та речовини, а також заготовки для виготовлення зброї і боєприпасів було виявлено та вилучено поліцейськими з домоволодіння жителя Баранівського району. Розпочато кримінальне провадження.

У ході комплексного відпрацювання щодо попередження і припинення фактів незаконного поводження громадян зі зброєю, боєприпасами і вибухівкою баранівські поліцейські отримали інформацію про те, що 64-річний житель с. Полянок займається виготовленням і переробкою зброї і боєприпасів.


16 березня у рамках відкритого кримінального провадження поліцейські провели обшук за місцем проживання пенсіонера. У його домоволодінні і справді виявили зброярню.


– Господар раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами. З його слів, останнім часом він неодноразово їздив у зону проведення антитерористичної операції, звідки міг привозити як заборонені небезпечні предмети, так і матеріали для їх виготовлення, - розповів начальник Баранівського відділення поліції Олексій Гнатюк.


Відтак з будинку і майстерні «кулібіна» поліцейські вилучили 100 грамів пороху, близько сотні патронів калібру 5,6 мм, саморобні пристрої у вигляді пістолетів, гільзи та кулі, а також обладнання для спорядження різнокаліберних боєприпасів. Усе це нині направлено на експертне дослідження.

Сторінки:
Нагору