КВІ
П'ятниця
26
20:55

​Начальник поліції Житомирщини подякував громадськості за участь у роботі атестаційних комісій

6 вересня в Головному управлінні Національної поліції в області відбулась зустріч керівника В’ячеслава Печененка з представниками громадськості, які працювали у складі атестаційних комісій

Учасники обговорили результати роботи по очищенню лав поліції регіону та визначили напрями подальшої співпраці.

Розпочинаючи зустріч, В’ячеслав Печененко наголосив, що сторонами процесу переатестації виконано величезну і потужну роботу. Зокрема, проатестовано 1836 працівників поліції Житомирщини, Попередній результаті: 1538 з них відповідають займаним посадам, 62 – мають бути понижені, а 39 – взагалі підлягають звільненню. 170 осіб рекомендовано до підвищення.

Водночас керівник поліції відзначив, що елемент суб’єктивності в оцінці роботи того чи іншого працівника повністю виключити неможливо, однак процес очищення лав поліції від негідників із закінченням переатестації не завершиться. І нещодавні викриття хабарників тому підтвердження.

- Ми разом з вами впорались із поставленим завданням якісних та кількісних змін у нашій роботі, - сказав В’ячеслав Печененко. – Я цілком усвідомлюю, що кадровий склад підрозділів поліції області нагально потребує оновлення. І серед тих, хто пройшов атестацію, є необ’єктивно оцінені працівники, але життя дуже швидко покаже, хто чого вартий і за якими принципами працює.

Начальник ГУНП розповів, що уже є приклади поновлення в поліції за рішенням суду працівників, звільнених атестаційними комісіями. Однак до таких випадків підхід принциповий – нині ці особи призначені на нижчі посади в інші райони, де повинні позитивно себе зарекомендувати і практичними результатами довести професійність своєї роботи.

Учасники зустрічі поділилися власними оцінками процесу атестації та внесли низку слушних пропозицій до організації подальшої роботи з відбору поліцейських конкурсними комісіями в області.

Голова Громадської ради при облдержадміністрації Володимир Стельмах відзначив, що наша країна нині на етапі оновлення і найбільш реальною на сьогодні є реформа внутрішніх справ.

- У цьому процесі багато критики і зауважень, у тому числі до складу комісій. Але наше суспільство таке, яке воно є, і питання можна поставити, практично, до кожного, але, у першу чергу, їх слід ставити собі: «Що я зробив, щоб змінити свою країну?», - сказав Володимир Стельмах. – У нас є результат роботи, можливо, неідеальний, але це реальні зміни.

Очільник Громадської ради також відзначив, що лише публічністю та спільними відкритими діями можна подолати існуючий негатив в роботі поліції: від корупції до викриття правопорушень.

Начальник ГУНП В’ячеслав Печененко вручив присутнім Листи подяки за плідну співпрацю у процесі реформування та становлення поліції.

Сторінки:
Нагору