КВІ
Субота
27
05:11

Поліцейські Житомирщини продовжують знищувати посіви маку

​На території області тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення фактів незаконних посівів і вирощування маку та коноплі. Минулих вихідних ділянки таких рослин були виявлені у Бердичівському, Лугинському, Ружинському та Олевському районах.

8 липня в Олевському районі поліцейські вилучили на присадибній ділянці 63-річної жительки с. Соснівки понад 250 рослин маку.

У Лугинському районі на присадибній ділянці 56-річного жителя с. Рудня-Повч овочевих культур теж було виявлено снодійне маковиння, понад 200 рослин.

Під час санкціонованого обшуку на ділянці 69-річної пенсіонерки у Ружинському районі виявлено рослини конопель. Загалом понад 30 стебел спололи поліцейські.

5 липня у поле зору правоохоронців потрапили городи двох пенсіонерок у с.Ягодинці Романівського району. Звідти поліцейські вилучили ще по тисячі рослин снотворного маку.

Нині усе вилучене направлено на експертне дослідження. За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За такі дії чинне законодавство передбачає відповідальність у вигляді штрафу, піврічного штрафу або обмеження волі до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору