БЕР
Вівторок
19
11:30

​Прямо на кладовищі в Житомирській області затримали вбивцю

Повідомлення про насильницьку смерть жителя Попільнянського району надійшло до поліції 10 жовтня. Правоохоронці швидко встановили особу ймовірно причетного до тяжкого злочину односельчанина загиблого, а 17 жовтня затримали його. Розслідування триває за фактом умисного вбивства з корисливих мотивів.

Тіло 55-річного жителя с. Паволочі з ознаками насильницької смерті було виявлено на ліжку у власному будинку. За висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми від удару тяжким предметом.


Відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські здійснили комплекс необхідних для розкриття зухвалого злочину заходів.


– Уже у ході першочергових слідчих дій було визначено коло осіб, які ймовірно могли бути причетними до вбивства чоловіка. Під підозрою опинився і 24-річний сусід загиблого. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності. За зібраними свідченнями, молодик уже кілька днів не з’являвся вдома і в селі його не бачили. За місцем його проживання були вилучені речі, які вказували на можливу причетність до вказаного тяжкого злочину, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини В’ячеслав Пашковський.


У ході досудового розслідування встановлено, що молодик потрапив до будинку односельчанина увечері, щоб заволодіти грошима та іншими цінними речами. Позбавивши чоловіка життя, він виніс з його оселі трохи більше тисячі гривень і подався геть із села. Певний час перебував у Києві, а потім повернувся до свого села, де 17 жовтня на місцевому кладовищі його затримали поліцейські.


Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів (п.2 ч.2 ст.115 ККУ). Нині він під вартою.


За чинним законодавством йому загрожує покарання від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору