КВІ
П'ятниця
26
20:55

​Родина Андрощуків з Любарського району – одна з 30 перших, яка отримала компенсацію за доїльний апарат. ВІДЕО

З 2 вересня 2017 року продовжиться прийом заявок на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння. Термін подачі документів триватиме до 1 грудня 2017 року. Компенсацію з обласного бюджету можуть отримати господарства населення Житомирщини, які утримують 3 і більше корів.

На власному досвіді у ефективності доїльних апаратів переконалася і сім’я Андрощуків. «Доїльні апарати дають можливість вдвічі швидше подоїти корів. Поки одна доїться, ми вже готуємо інших. Ми здаємо молоко на Старокостянтинівський молокозавод, з яким уклали угоду, по 7 грн за літр. Ця програма необхідна, адже тим, хто тримає більше 2 корів – це важко», – прокоментувала господиня Валентина.


Оскільки програма відшкодування викликала ажіотаж серед населення, то за підсумками 9 місяців депутати під час сесії облради вирішуватимуть питання збільшення фінансування цього напрямку.


Нагадаємо, що голова ОДА Ігор Гундич відвідав родину, яка отримала кошти з обласного бюджету за установку доїння.


Для того, аби скористатися програмою необхідно подати такі документи:

1. Заявка.

2. Довідка про відкриття поточного рахунку.

3. Акт про передачу-продаж-закупівлю племінних тварин.

4. Копії племінних свідоцтв (завірений підписом та печаткою секретаріату сільської, міської рад або територіальної громади).

5. Платіжний документ на племінну тварину (накладна, квитанція, прибутковий касовий ордер, що підтверджує сплату).

6. Копія паспорта особи та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків.

7. Довідка з сільської, селищної, міської рад або територіальної громади, яка засвідчує наявність трьох і більше корів і придбану у племінних заводах, племінних репродукторах племінну телицю, нетелей або коровумолочного, м’ясо-молочного напрямків продуктивності.

8. Копії паспортів корів та ветеринарних карток до них.

9. Письмове зобов’язання про збереження племінних тварин протягом поточного та двох наступних років.

Довідково: Програмою розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки передбачено 200 тис. грн на відшкодування вартості закуплених установок індивідуального доїння господарствам населення.

Найактивніше скористались програмою відшкодування у Любарському та Новоград-Волинському районах – компенсацію отримають 15 і 6 господарств, 3 господарств – у Бердичівському, по 2 – в Андрушівському й Радомишльському, по 1 – у Коростишівському та Олевському районах.

Сторінки:
Нагору