БЕР
Вівторок
19
05:29

​Ігор Гундич: У громадах достатньо коштів для забезпечення пільгових перевезень

Питання пільгового проїзду має вирішуватися на місцях. Органи місцевого самоврядування мають передбачити кошти. Гроші на місцях для цього є. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Ігор Гундич вчора, 14 червня, під час прямого ефіру на каналі Союз-ТВ.

«Ніхто пільг на проїзд у громадському транспорті не відміняв. Відшкодування пільг мають здійснювати органи місцевого самоврядування. Або орган місцевого самоврядування відшкодовує це напряму людині, якщо є таке рішення сесії, або відшкодовує перевізникам», – зазначив Ігор Гундич.


«На жаль, на сьогодні не всі органи місцевого самоврядування передбачили на це кошти. Деякі органи місцевого самоврядування зайняли "позу страуса", що це не їхня проблема, а проблема голови адміністрації. Хочу, щоб вони розуміли, що я робитиму все для того, щоб вони передбачили кошти. Найближчим часом я зберу нараду з тими громадами, які не передбачили кошти, і ми з ними будемо говорити мовою цифр. Сьогодні я чітко знаю, що нерозподілених залишків на рахунках громад – 160 млн грн. За рахунок фінансової децентралізації, яку розпочав Президент України, на місцях є кошти. Коли землю передати, кошти – вони кажуть "дякую", а відповідальність за виконання закону ніхто нести не хоче», – наголосив голова ОДА.


Також Ігор Гундич розповів, що дав доручення своїм заступникам, які будуть присутні на сесіях в ОТГ і пояснюватимуть, що потрібно виділяти кошти на пільгові перевезення. Закликав бути активними і громадські організації учасників


Вчора

Сторінки:
Нагору