БЕР
Вівторок
19
05:34

Юлія Тимошенко: ​«Батьківщина» отримала беззаперечну перемогу на виборах до ОТГ

Партія «Батьківщина» зайняла абсолютне перше місце на виборах до 47 об’єднаних територіальних громад, які відбулися 30 квітня цього року. Про це сьогодні повідомила лідер партії Юлія Тимошенко на прес-конференції у Києві, інформує партійний сайт.

За попередніми підрахунками, кандидати від партії «Батьківщина» отримали 24.1% голосів виборців. На другому місці – Блок Петра Порошенка «Солідарність» (15%), на третьому – Аграрна партія (9.9%). Четверте місце здобув «Укроп» (9.3%), п’яте – «Наш край» (9%).

Юлія Тимошенко подякувала всім українцям, які брали участь у виборах 30 квітня, за висловилену підтримку партії «Батьківщина», за те, що «вони дійсно покладаються на нашу команду в наведенні порядку і в країні, і в ОТГ».


Голова партії запевнила виборців: «Там, де «Батьківщина» виграла вибори в об’єднаних територіальних громадах, ми зробимо все, щоб не дати скоротити ні освітню, ні культурну мережу, ні мережу охорону здоров’я. Ми зробимо все, щоб захистити сільськогосподарську землю від розбазарювання. Ми зробимо все для того, щоб громада чесно працювала для всіх своїх мешканців і для України».


Також Юлія Тимошенко нагадала: «Ви знаєте, що «Батьківщина» категорично не поділяла стратегію примусового об’єднання громад. Тому що ми вважаємо, що це – стратегія знищення малих сіл, адже зразу за об’єднанням громади йде скорочення шкіл, лікарень, ФАПів, всієї мережі сільської медицини. Це категорично неприпустимо».

«Батьківщина» брала участь у виборах до ОТГ тільки для того, щоб не допустити скорочення поселенської сільської мережі, щоб захистити малі села, не дати розікрасти українську землю», – пояснила лідер партії.


За її словами, «одна з цілей, чому великі мафіозні, кланові угрупування брали участь у виборах, – вони через ОТГ хочуть далі брати українську сільськогосподарську землю безконтрольно в своє володіння».


«Ці вибори, на жаль, відбувалися дуже брудно. І хоча «Батьківщина» зайняла впевнене перше місце зі значним відривом від інших політичних партій, ми бачили, як використовувався шалений підкуп. Все це була боротьба за сільськогосподарську землю», – наголосила лідер «Батьківщини».


Вона також звернула увагу: «Амінресурс Петра Порошенка був включений по всій вертикалі. Людей примушували виходити з «Батьківщини» і балотуватися від провладних партій».


Юлія Тимошенко зауважила, що «такі брудні вибори ми пам’ятаємо лише за часів Януковича, за часів тих режимів, які нічого спільного з демократією не мали».

Вчора

Сторінки:
Нагору