БЕР
Вівторок
19
06:47

«Батьківщина» підтримала законопроект щодо підвищення пенсій, – Сергій Соболєв

​Фракція «Батьківщина» підтримала у першому читанні законопроект щодо підвищення пенсій та озвучила основні застереження до пенсійної реформи.

Під час обговорення відповідного законопроекту №6614 перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв заявив, що жоден пенсіонер не має постраждати від проведення пенсійної реформи.

Він наголосив, що коефіцієнт 1.35, який існує зараз, повинен бути збережений на період, поки реформа запрацює на повну.

Також Сергій Соболєв висловився категорично проти будь-якого оподаткування пенсій. Водночас, за його словами, не може бути ніяких спеціальних пенсій.

Заступник Голови фракції також заявив, що для «Батьківщини» принципово, щоб підвищення пенсій відбувалось не з нинішнім коефіцієнтом мінімальної заробітної плати, а як мінімум – з подвійним.

«Для нас також принципово, щоб диференціація пенсій відбулась не завтра-післязавтра, а виходячи з трудового стажу, пенсійного страхового стажу», – повідомив Сергій Соболєв.

Представник фракції висловив сподівання, що всі ці основні позиції будуть враховані в тілі закону про його підготовці до другого читання, як це пообіцяв сьогодні в парламенті прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Вчора

Сторінки:
Нагору