КВІ
Субота
27
17:02

​Львівські правоохоронці затримали житомирян, які допомагали «ухилянтам» виїхати за межі України. ВІДЕО

Оголошення про свої «послуги» вони розміщували в соціальних мережах та чатах у мережі «Інтернет». Кожен з клієнтів переказував на банківські рахунки підозрюваних від 800 до 1000 доларів США.

Як встановили оперативники кримінальної поліції спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №1 спільно з військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, мешканці Житомирської області віком 38 та 23 роки налагодили канал незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України призивного віку шляхом виготовлення для них підроблених документів про зняття з військового обліку або волонтерських документів.


Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили підроблені печатки та штампи, банківські картки, оргтехніку, мобільні телефони, комплекти підроблених документів та інші речові докази їх причетності до протиправної діяльності.


Слідчі повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи. Досудове розслідування триває

Вчора

Сторінки:
Нагору