ТРА
Четвер
9
15:24

​Після поранень — в ТЦК: історії демобілізованих військових, які працюють на Житомирщині

Військовослужбовці Віталій Романюк і Максим Колісніченко після отриманих поранень у зоні бойових дій демобілізовані за станом здоров`я, зараз вони працюють у Звягельському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки на Житомирщині.

Кореспондентам Суспільного старший лейтенант Віталій Романюк розповів, що пів року працює у відділенні офіцерів запасу і кадрів, допомагаючи демобілізованим військовослужбовцям отримати нове призначення.


Від початку повномасштабного російського вторгнення чоловіка направили до 115 окремої механізованої бригади ЗСУ. Віталій розповів, як на ротному опорному пункті під час артилерійського обстрілу в селі Опитному евакуйовував побратимів та які населені пункти обороняв і де отримав поранення.


"Прилетіло по бліндажу, де ми перебували з декількома військовослужбовцями. Всі почали розбігатися в різні сторони. Дезорієнтувалися, паніка, тривога. Я тоді був старшим і евакуйовував людей, всіх евакуювали. Був у місті Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Донецька область, село Опитне. Отримав поранення саме в Донецькій області біля Донецького аеропорту, після контузії і потім пройшов ВЛК, взяв відношення і був переведений в Звягельський РТЦК", — сказав Віталій Романюк.


Гранатометник роти охорони районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Максим Колісніченко від початку повномасштабного вторгнення добровільно став до лав ЗСУ. Служив у другій роті 30-ї механізованої бригади. Він розказав, що після отриманих травм під час бойових дій за станом здоров`я не може виконувати завдання на фронті.


"Я ще був на Світлодарській дузі, під Бахмутом, вже від Радівки я там провоював добу. Я спочатку вогневе поранення отримав, потім мінно-вибухову травму при евакуації. Це було 7 жовтня 2022 року", — сказав Максим Колісніченко.


Заступник начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Андрій Кайданович розповів, що в ТЦК працює більшість військових, які отримали травми внаслідок бойових дій.


"На сьогодні в ТЦК у нас немає людей, які б не брали участь у бойових діях, чи в АТО, чи в ООС вони були. І ті, хто під час повномасштабного вторгнення вже отримали поранення, повернулися сюди працювати", — додав Андрій Кайданович.

Вчора

Сторінки:
Нагору