ТРА
Четвер
9
21:09

​«Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок

У Житомирі на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр проведуть великодній майстерклас із розпису писанок. Під супроводом майстрині усі охочі зможуть опанувати традиційну техніку, а також познайомитися із сучасними трендами писанкарства.

Про це повідомляє команда освітнього центру.


За словами організаторів, участь у майстеркласі повністю безоплатна, а всі учасники зможуть створити традиційну українську писанку або ж розробити унікальний, сучасний великодній візирунок.


«Наша мета — познайомити жителів Житомира з традиційними варіаціями розпису писанок, а також на практиці показати, як змінювались підходи впродовж останніх століть. Адже традиційні і сучасні писанки різні лише на перший погляд, насправді у них значно більше спільного», — діляться в Гончаренко центрі Житомир.


До участь у майстеркласі запрошують жителів Житомира віком від 18 років. Усі необхідні матеріали, а також дерев’яні заготовки для розпису забезпечує команда освітнього простору.


«Великдень — це світле, сімейне свято, яке водночас нагадує нам про давні традиції. Традиції, які особливо важливо зберігати та пізнавати сьогодні, у часи повномасштабної війни. І цей майстерклас — один зі способів доторкнутися до нашого минулого і відродити забуті традиції», — додають організатори.


одія відбудеться 30 квітня за адресою м. Житомир, вул. Михайлівська, 12 (Гончаренко центр Житомир.

Сторінки:
Нагору