КВІ
Субота
27
23:31

​На Житомирщині СБУ повідомила заочну підозру зраднику-рецидивісту, який вступив до лав «вагнерівців»

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який добровільно приєднався до окупаційних угруповань рф та воює проти Сил оборони на східному фронті.

Зловмисником є 29-річний неодноразово засуджений в Україні та росії мешканець Бердичева, який у листопаді 2022 року вступив до рядів російської приватної військової компанії «Вагнер».


Ще до повномасштабного вторгнення загарбників у нашу державу фігурант скористався зміною прізвища, щоб через білорусь перебратися до росії. Там він уклав контракт із російською ПВК, за що йому пообіцяли грошову винагороду та «анулювання» тюремного строку за кримінальні злочини, вчинені на території рф.


У подальшому він пройшов базову вогневу і тактичну підготовку в одному із тренувальних таборів «вагнерівців», а потім був «відряджений» для участі у бойових діях на Донецькому напрямку.


На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:


- ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану),

- ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).


За зраду Батьківщині та співпрацю з ворогом йому загрожує довічне ув’язнення. Розслідування проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору