ТРА
Середа
22
00:02

​На Житомирщині за стандартами НАТО навчатимуть гуманітарному розмінуванню

Саперів із Житомирщини навчатимуть новим вмінням та навичкам протимінної діяльності з гуманітарного розмінування за стандартами НАТО. Майстер-класи для них проводитимуть вітчизняні сертифіковані фахівці, які пройшли спеціальний вишкіл. Про це на сторінці у Telegram написав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За його словами, окрім навчань саперів, фахівці самі будуть долучатися до виявлення вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження, бо мають для цього професійне обладнання, зокрема і БпЛА, за допомогою яких обстежуватимуть небезпечні території. Для такої співпраці Житомирська ОВА підписала меморандум зі столичною компанією.


"Підписали черговий меморандум із фірмою ТОВ "СЕЙФ ЛЕНД". Організація сертифікована як оператор протимінної діяльності з гуманітарного розмінування відповідно до законодавства України. Її фахівці сертифіковані за стандартами НАТО, мають професійне обладнання та багаторічний досвід роботи. В компанії працюють сапери-кінологи, сапери-водолази, картографи зі спеціальним допуском, а також медична служба, яка має спеціалізований транспорт та мобільний шпиталь", — написав керівник ОВА.


За інформацією Віталія Бунечка, сьогодні компанія вже навчає 50 саперів, а це, як написав посадовець, ще 10 додаткових груп із гуманітарного розмінування, які найближчим часом отримають сертифікацію та приступлять до виконання своїх обов’язків.


У дописі також ідеться, що на Житомирщині станом на 1 травня 2024 року вибухонебезпечними предметами можуть бути забруднені майже 75 тисяч гектарів. Переважна більшість небезпечних територій — це землі, які використовуються у повсякденній діяльності, а саме: ліси, сільськогосподарські угіддя, місця проходження важливих комунікацій та інше.


У 2023 році вибухотехніки Головного управління ДСНС в області на розмінування територій виїжджали 214 разів. Загалом на територій області очистили 802 гектари та знешкодили 4403 одиниць різноманітних боєприпасів. За 4 місяці 2023 року на розмінування територій вибухотехніки виїжджали 30 разів, під час яких виявили та знешкодили майже 50 вибухонебезпечних предметів: реактивних боєприпасів, авіаційних бомб, касетних елементів, артилерійських снарядів, мінометних та протитанкових мін.


Окрім цього, сапери житомирських підрозділів ДСНС долучаються до знешкодження вибухонебезпечних предметів на деокупованих територіях України.

Вчора

Вчора

Сторінки:
Нагору