КВІ
Понеділок
29
03:07

​На Житомирщину з російського полону повернули військового лікаря

31 січня під час обміну полоненими додому з російського полону повернули військового лікаря Андрія Наймана з Житомира. Андрій потрапив у полон 18 травня 2022 року із маріупольської "Азовсталі", де лікував військових і цивільних.

Інформацію про це Суспільному Житомир підтвердила тітка Андрія Наймана Людмила Свобода.


"Так, уже можемо говорити по те, що Андрія повернули з російського полону в Україну. Я щойно говорила з Андрієвою дружиною — вона сказала, що Андрій їй подзвонив і сказав, що він уже в Україні. Зараз їх везуть на реабілітацію", — сказала Людмила Свобода.


Що відомо про військового лікаря Андрія Наймана


Історію Андрія Наймана Суспільне Житомир публікувало у серпні 2023 року. Тоді тітка Андрія Людмила Свобода розповідала, що в "Азовсталі" Андрій перебував два місяці. Опинився там після того, як Маріупольський військовий шпиталь, в якому він працював до повномасштабного вторгнення росіян, зруйнував авіаудар.



Згодом Людмила Свобода випадково натрапила на відео, на якому, за її словами, Андрій, перебуваючи у полоні на десятому місяці, розповідав, що не зламався і не здався, а до останнього готовий виконувати свій лікарський обов’язок.


28 січня на майдані Корольова у Житомирі рідні, близькі та друзі полонених військовослужбовців вийшли на мирну акцію "Не мовчи! Полон вбиває!". На підтримку українських захисників у полоні та зниклих безвісти зібралися понад пів сотні людей, в числі яких були і рідні Андрія Наймана.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору