КВІ
Неділя
28
13:24

​Повернуто прикордонника з Житомирщини, який провів у російському полоні 635 днів

Третього січня в рамках найбільшого за час повномасштабного вторгнення обміну полоненими додому з російського полону повернули 27-річного прикордонника з Овруччини Сергія Макаревича. Інформацію про це в коментарі Суспільному підтвердила мама Сергія Валентина Макаревич.

"Нам у групі сказали, що 3 січня має бути обмін. На кордон поїхали 12 автобусів і п'ять швидких. Сказали, що якщо нічого не зірветься, має бути обмін. Надія в мене була і мені хотілося вірити, бо раніше в мережу викинули неофіційні списки, в яких був і мій син. Я сподівалася, що його справді обміняють. З цих списків дійсно не всі потрапили на обмін, але мій син і його колеги по службі потрапили в ці списки і 3 січня їх трьох обміняли. Усі вони троє останнім часом сиділи в одній камері", — розповіла Валентина Макаревич.


За словами Валентини, Сергія взяли в полон у Маріуполі, в російському полоні він пробув більше 20 місяців.


"12-го січня був би 21 місяць. Він сказав: мамо, я був у полоні 635 днів. Листи він почав писати у 2023 році, а 5 жовтня їм вперше дали можливість подзвонити. Дзвонив по відео. Фактично. через три місяці після цього дзвінка його звільнили. Ми ще не бачилися, бо зараз вони у шпиталі, до того ж, треба пройти багато різних процедур. Але їм усім дали телефони і ми вже спілкувалися, хоча й недовго. Завтра вже поїду, побачу і обійму", — сказала мама звільненого прикордонника

Вчора

Сторінки:
Нагору