КВІ
Субота
27
20:51

​У День Соборності України творчі колективи Житомирщини під час концерту збиратимуть гроші на дрони

22 січня у День Соборності України в Житомирі проведуть благодійний концерт "Соборність. Воля. Міць" за участі творчих колективів міста та області, а також запрошених виконавців української естради. В ході концерту збиратимуть гроші на ударні дрони для одного з підрозділів Житомирщини.

Про це в ефірі Українського радіо Житомир розповів начальник управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації Анатолій Душко.


За його словами, завдання — купити ударні дрони для підрозділи, який раніше дислокувався на Овруччині, а зараз знаходиться на передньому краї і дуже потребує такої допомоги. Анатолій Душко каже, що на концерт до драмтеатру можна потрапити за запрошенням, яке видається за донат.


"Є еквівалент запрошення: партер — донат 500 гривень, амфітеатр — 300 і балкон — 200 гривень. На сторінці у Фейсбуці управління культури та туризму Житомирської ОВА є афіша із QR-кодом, по якому можна задонатити і потім квитанцію про оплату поміняли на запрошення. Також можна отримати запрошення в самому управлінні", — розповів Анатолій Душко.


Режисер благодійного концерту, заслужений артист України Петро Авраменко сказав у коментарі Суспільному, що під час концерту також планують провести благодійний аукціон. Лотом для продажу на аукціоні буде прапор України із підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. А гроші підуть на купівлю дронів. За словами Петра Авраменка, театр виступає співорганізатором заходу, колектив театру бере участь у театралізованому пролозі.


"Благодійний концерт триватиме близько двох годин. Всі митці, і я, і команда, всі працюємо безкоштовно. Також нам допомагають і ставлять світло, звук. Меседж концерту "Наша єдність — наша зброя". Тематика це наша Соборність, і в цьому об’єднанні є наша сила. І ще головне, що ми в ці часи зберігаємо наш творчий потенціал, бо колективи та солісти мають можливість виступати. І ми зараз робимо своє роботу, допомагаючи нашим військовим. Сподіваємося, що все пройде без тривоги і ми зможемо втілити наш задум", — сказав Петро Авраменко.


За словами режисера, на сцені виступатимуть Школа балету "Avante", мистецька школа з Баранівки, колективи ансамблів "Сонечко", "Льонок", капели "Орея", музичного та коледжу культури та мистецтв, оркестр наших десантно-штурмових військ. Серед зіркових гостей — Артем Кондратюк, Люся Кава, Роман Скорпіон, Оксана Пекун.


Благодійний збір коштів для купівлі дронів взяв Фонд громади Житомира. На сторінці Фонду у мережі Фейсбук розміщені реквізити рахунку. Станом на 17 січня вже було зібрано понад 104 з половиною тисячі гривень.

Вчора

Сторінки:
Нагору