КВІ
П'ятниця
26
04:20

​Усі поштові марки, які виготовили до 85-ї річниці Житомирщини, розкупили за два дні

Про це повідомили в Управлінні культури та туризму Житомирської ОВА. Понад 400 поштових марок, які за ініціативи Управління «Укрпошта» виготовила до 85-річчя Житомирщини, жителі області розкупили протягом двох днів.

Загалом було випущено 420 таких марок. В «Укрпошті» розповіли, що такого ажіотажу з купівлею марок не очікували. Попри те, що поштові марки продавали лише у двох відділеннях Житомира, вже до кінця другого дня продажу вони закінчилися. Але жителі й далі приходили, щоб їх придбати.


Тож зараз «Укрпошта» опрацьовує питання щодо друку додаткової партії марки у зв’язку з великим попитом. Нагадаємо, що ескіз нової марки обирала вся область на відкритому конкурсі. Більше всіх голосів отримала робота Таїсії Чернецької, жительки Малинської громади.


Ця марка є авторським баченням сьогоднішніх подій, адже на ній зображено герб великої і єдиної Житомирщини, де кожен із символів бореться із ворогами, що вдерлися на нашу землю. Так архистратиг Михаїл, завжди був та залишається провідником українського війська проти нечистих сил, а золоте сонце з шістнадцятьма променями обпалює безтямного ворога.


Батько авторки зараз захищає українські кордони від російських окупантів, щохвилини ризикуючи власним життям. А його талановита 17-річна донька закінчила Малинську школу мистецтв та вступила до Київського індустріального фахового коледжу Київського національного університету будівництва та архітектури, адже її головна мрія – стати художником.

Вчора

Сторінки:
Нагору