КВІ
Субота
27
23:38

​З російського полону звільнили військову медикиню, яка закінчувала медколедж на Житомирщині

Третього січня в рамках найбільшого за час повномасштабного вторгнення обміну полоненими додому з російського полону повернули 28-річну військову медикиню з Івано-Франківщини Галину Федишин, яка є випускницею Звягельського фахового медколеджу.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала директорка соціально-психологічної служби Звягельськго медколеджу Ніна Мороз. У своєму дописі вона розмістила фото Галини Федишин, вказавши, що Галина — єдина жінка з 36 окремої бригади морської піхоти.


У коментарі Суспільному Ніна Мороз розповіла, що Галина Федишин родом з Івано-Франківщини, навчалася у Звягельському фаховому медколеджі, який закінчила у 2015 році, після чого повернулася до себе на батьківщину і стала на облік у військкоматі.


"Галинка хотіла в армію. У тому ж 2015 році вона зголосилася у групу студентів-добровольців нашого медколеджу, які їздили допомагати медперсоналу одного з військових шпиталів Житомирщини. Тоді був складний час — поранених багато, робочі руки потрібні, а наші студенти хотіли допомогти. А потім просилися: можна ми ще знову поїдемо? Після закінчення медколеджу Галинка повернулася додому і стала на облік у військкоматі. Рік вона оббивала їхні пороги, бо її не хотіли брати — вона маленька, худенька. Але врешті вона досягла свого і її взяли в бригаду", — говорить Ніна Мороз.


За її словами, у коледжі постійно проводили різні акції на підтримку Галини.


"Ми хотіли показати, що пам'ятаємо про неї і ні дня не забували про те, що вона та інші медики в Росії у полоні, — каже Ніна Мороз. — Увесь цей час ми спілкувалися з її мамою, з її родиною. Коли Галя ступила на українську землю і подзвонила мамі, її мама одразу зателефонувала мені, щоб повідомити радісну новину. Весь цей час Галинка провела в полоні і ми не мали вісток від неї. Лиш перед Різдвом їй дозволили зробити відеодзвінок рідним: говорила сміло і не боялася — наша мужня дівчинка".


Ніна Мороз говорить, що Галина Федишин була поранена. Потрапила в полон під час виходу з Азовсталі у травні 2022 року. Тоді ж у полон потрапив і її хлопець-військовий, який родом із Донеччини.


"В полоні вони не бачилися, він лише зміг якось дізнатися тоді, що Галя жива. Наскільки мені відомо, хлопця з полону звільнили трохи раніше. Я цілий вечір плачу. Це повернення додому — це велике щастя для нас. Галинка на рідкість порядна людина, справедлива і чесна — я кажу це не для гарного слова, а знаю її саме такою. Як тільки можна буде, ми її запросимо до себе на зустріч", — сказала Ніна Мороз.


Про звільнення Галини з полону написав і командир 36 окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський.


"Вдома Галина Федишин, остання дівчина-морпіх, що була в полоні! Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон…", — написав командир 36 ОБрМП.

Вчора

Сторінки:
Нагору