КВІ
Неділя
28
17:14

​Житомирщина активно долучається до проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Відповідно доручення начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка продовжується робота з реалізації проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», яка ініційована Президентом України Володимиром Зеленським.

Так, під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця, для ефективної співпраці та залучення максимальної кількості учасників змагань, відбулося засідання організаційного комітету до якого долучилися керівники профільних структурних підрозділів ОВА, голови районних військових адміністрацій та територіальних громад.



“З перших днів січня розпочалася реєстрація закладів освіти для участі у проєкті. А це означає, що до 1 лютого всі заклади загальної середньої освіти Житомирщини мають провести шкільні етапи змагань з 5 визначених видів спорту: баскетбол, футзал, спортивне орієнтування, черліденг та волейбол. Приємно здивований активністю наших громад та бажанням бути долученими до наймасштабнішої події шкільного спорту 2024 року”, — зауважив Юрій Денисовець.


Зокрема у Житомирській області 500 шкіл можуть взяти участь у проєкті і лише за перший тиждень для участі у змаганнях зареєструвалися:


з волейболу – 315 шкіл (6,0 тис. учасників);


баскетболу – 177 шкіл (5,1 тис. учасників);


футзалу – 301 школа (3,4 тис. учасників);


спортивне орієнтування – 109 шкіл (1,1 тис. учасників);


черліденг – 100 шкіл (1,5 тис. учасників).



Загалом 17,1 тис. учнів, що становить 21% від загальної кількості дітей, які потенційно можуть взяти участь у змаганнях. Тобто кожна 5 дитина вийде на спортивні майданчики своїх громад, щоб поборотися за першість.



“Це ще раз підкреслює те, що за роки війни і ковіду наші діти та педагоги стали спраглими до нових змагань та вражень, їм дійсно не вистачало цієї активності. Реєстрація триває, переконаний, що шкіл як і учасників буде більше”, — підкреслив Юрій Денисовець.


Зокрема учасники засідання спільно з членами оргкомітету обговорили дизайни спортивних форм, емблем, логотип та символ обласного етапу Шкільних ліг. Також обговорено питання залучення медіа ресурсу для висвітлення змагань, яка стане дитячою спортивною подією року.



“Попереду ще багато ігор, виступів та запеклої боротьби. А ми зробимо все, щоб цей проєкт об’єднав дітей та школи. Пліч-о пліч до спортивного Олімпу Житомирщини!”, — підсумував Юрій Денисовець.

Вчора

Сторінки:
Нагору