БЕР
Вівторок
19
05:53

​Нові тролейбуси білоруського виробництва курсуватимуть Житомиром вже найближчими днями

Система кондиціювання, відеокамери, зарядка USB для гаджетів, електронна інформаційна система, автономний хід на випадок об'їзду аварійних ділянок… Тролейбуси білоруського виробництва «Белкоммунмаш», які незабаром вийдуть на міські маршрути, сучасні та комфортні, відповідають всім стандартам безпеки.

Тролейбуси пристосовані для людей з обмеженими можливостями руху: салони обладнані сигнальними кнопками та відкидними пандусами, місцями з пасками безпеки для фіксації під час руху. Окрім того, особливістю електротранспорту є те, що вони споживають на 30 % менше електроенергії.

«Техніка якісна та надійна. Тролейбуси білоруського виробництва збирають у Луцьку. Впевнений, що житомиряни будуть задоволені тролейбусами, що експлуатуються в Білорусії та в інших країнах…», - відзначив Надзвичайний і Повноважний посол республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол сьогодні під час передачі перших п’яти одиниць КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління".


Рухомий склад надходить в місто партіями: до кінця року житомирське ТТУ поповниться ще 45 тролейбусами білоруського виробництва.

«Коли ми відвідували в Луцьку підприємство, де збирають тролейбуси, були озвучені гарантійні строки, - відзначає міський голова Сергій Сухомлин. - Повна гарантія на кузов тролейбуса - 12 років, на основні вузли та агрегати – від 3 до 5 років, що говорить про надійність та якість техніки.Сподіваюся, що тролейбуси будуть служити багато років для нашого міста…».


Наразі представники білоруського заводу проводять навчання для водіїв та технічного персоналу. Відтак, на тролейбусні лінії нові транспортні одиниці вийдуть вже найближчими днями.


Нагадаємо, що оновлення тролейбусного парку здійснюється в рамках співпраці з ЄБРР. Загальна вартість проєкту «Модернізація тролейбусного парку КП «ЖТТУ» становить 12 млн. євро.

Вчора

Сторінки:
Нагору