КВІ
П'ятниця
26
07:31

​102 жителі Житомирщини зробили безкоштовні тести на вірусні гепатити

За тиждень в Житомирі в рамках акції безкоштовного та анонімного тестування на вірусні гепатити та ВІЛ експрес-обстеження пройшли 102-і людини. У двох випадках швидкі тести показали наявність в організмі вірусу гепатиту С. Усі тести на ВІЛ, а їх було 100, виявилися негативними. Про це Суспільному розповіла завідуюча відділенням "Клініка дружня до молоді" житомирської дитячої лікарні Ганна Піцань.

За її словами, важливість такого тестування полягає в тому, що вчасне виявлення хвороби може врятувати людині життя та допомогти запобігти поширенню інфекції. За даними Центру громадського здоров’я України, близько 1 мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 тисяч не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.


Тиждень безкоштовного та анонімного тестування на вірусні гепатити та ВІЛ тривав у Житомирі з 20 по 27 листопада. Акція, ініціатором якого виступив обласний центр громадського здоров’я, проходила на базі Обласного медичного центру спортивної медицини та в поліклініці Обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського. Ганна Піцань відзначила активність жителів області, коли кількість бажаючих перевіритись перевищила реальну кількість тестів.


Безкоштовні обстеження проводились у рамках Європейського тижня тестування, який другий рік поспіль проходить двічі на рік – у травні та у листопаді.


Нагадаємо, що станом на 23 листопада протестувалися вже 99 людей, у жодного із них хвороби не виявили.

Вчора

Сторінки:
Нагору