КВІ
Субота
27
15:46

​15 років тюрми отримав зрадник, який «зливав» рашистам локації оборонних заводів на Житомирщині

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент воєнної розвідки рф, який діяв у Житомирській області. На початку повномасштабного вторгнення рф зловмисник відслідковував місця базування та переміщення Сил оборони, що були залучені до захисту столиці.

Також він передав агресору геолокації декількох підприємств оборонно-промислового комплексу України. Контррозвідники СБУ затримали його у липні 2022 року у результаті багатоетапної спецоперації на території області.


За матеріалами Служби безпеки суд призначив зловмиснику 15 років тюрми з конфіскацією майна. Як встановило розслідування, ворожим поплічником виявився колишній працівник одного із місцевих оборонних заводів.


Під час боїв за Київ його дистанційно завербував кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил росії (відомого як гру). Залучили до співпраці через заборонену соцмережу «ВКонтакте», де зрадник публікував свої антиукраїнські коментарі.


При обшуку у помешканні зловмисника вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф. На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).


Розслідування проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору