ТРА
Субота
4
03:58

​66 років на службі: У Житомирі помер колишній керівник ДСНС в області, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС Борис Чумак

У Житомирі на 86 році життя 7 грудня помер колишній керівник управління Державної пожежної охорони області (нині — ГУ ДСНС), ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, голова благодійного фонду "Пожежні Чорнобиля" Борис Чумак. Про це йдеться в інформації на сторінці у Facebook Головного управління ДСНС в області.

З сумом повідомляємо про трагічну звістку в колективі рятувальників. Перестало битися серце полковника внутрішньої служби у відставці Бориса Андрійовича Чумака, який пожежно-рятувальній службі віддав 66 років свого життя. Працював на різних посадах, і після виходу на пенсію продовжував трудитися в ГУ ДСНС в області, ділився досвідом із молодими колегами. Також багато років опікувався соціальним захистом учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, очолюючи БФ "Пожежні Чорнобиля". За сумлінну та бездоганну службу Борис Андрійович отримав багато нагород. Він завжди був людяний, мав щире, добре серце і безмежну любов до раз і назавжди обраної професії пожежного. Співчуваємо рідним та близьким Бориса Андрійовича. Вічна і світла пам'ять", — сказано у повідомленні.


Борис Чумак у 1959 році з відзнакою закінчив Львівське пожежно-технічне училище. Працював у Попільнянському, рідному Баранівському та Житомирському районах. Службу рятувальника розпочав із інспектора державного пожежного нагляду. З 1980 по 1996 роки очолював управління Державної пожежної охорони УМВС України в області.


У травні 1986 року виконував обов'язки керівника Житомирського зведеного загону з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і забезпечував чітке виконання всіх завдань, поставлених державною комісією з ліквідації наслідків безпосередньо в зоні аварії.


З Борисом Чумаком рідні, близькі та колеги попрощаються 9 грудня.

Вчора

Сторінки:
Нагору