КВІ
П'ятниця
26
03:53

​75% дітей з інтернатів можуть бути реінтегровані до біологічних родин

Такими є результати комплексної оцінки трьох інтернатних закладів на Житомирщині. В області відповідно до регіонального плану деінституціалізації фахівці проводили оцінювання Романівського дитячого будинку-інтернату, Довбиської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та Ушомирської загально-освітньої школи-інтернату.

Про це 24 червня, під час тренінгу «Планування та впровадження реформи системи догляду за дітьми на місцевому рівні» координатор фонду Lumos у Житомирі Наталя Шигонська.


«75% дітей з цих закладів за результатами оцінювання можуть бути реінтегровані до біологічних родин із встановленням соціального супроводу. Інші потребують визначення юридичного статусу з інтеграцією в альтернативні форми розміщення», – наголошує Наталя Шигонська.

Оцінювання інтернатних закладів включає оцінку:

стан дитини;

стан родини дитини (соціально-побутові умови, звички, склад родини і т.п.);

наявність та розвиненість послуг для дитини та родини на рівні громади;

стан та професійна підготовленість персоналу інтернатного закладу;

інфраструктура закладу, укомплектованість матеріальної бази, необхідної для здійснення догляду за дітьми та їх навчання;

фінанси закладу.


За словами начальника управління освіти і науки Лариси Шевчук, оцінювання дітей в інтернатних закладах показує, що частина дітей потребує оновлення індивідуальних програм реабілітації, а частина дітей – взагалі, можливо, не має тих діагнозів, за якими вони перебувають у інтернатах.


Учасники тренінгу одностайні в одному, що для того, аби діти могли бути повернені до родин та почуватися там комфортно, мають бути створені відповідні соціальні послуги в громадах.

Вчора

Сторінки:
Нагору