КВІ
Понеділок
29
20:44

​Як лататимуть автодороги державного значення на Житомирщині

На території Житомирської області розпочали ремонтні роботи на найбільш аварійних ділянках автодоріг державного значення. За словами першого заступника Служби відновлення і розвитку інфраструктури області Петра Удовиченка, ремонтуватимуть траси "Київ — Чоп" та "Виступовичі — Житомир".

На дорогах лататимуть ями та ліквідовуватимуть вибоїни — капітального чи поточного ремонтів через брак фінансування не буде.


З наступного тижня розпочнуть дорожні роботи на відрізку дороги "Житомир – Сквира", — розповів посадовець. Найбільш розбиті її ділянки ремонтуватимуть великими картами, в інших місцях — винятково лататимуть ями.


"Станом на сьогодні ми підписали угоди з підрядниками. На автомобільній дорозі "Житомир-Сквира" раніше ніколи не проводили капітальний ремонт. Дорога була побудована у 90 роках минулого століття. Відтоді тут виконували тільки експлуатаційне її утримання та латали ями. З понеділка, 15 квітня, ми тут розпочнемо гаряче асфальтобетонування. І ту частину дороги, де ямковий ремонт не допоможе, будемо робити ремонт картами під асфальтоукладач", — сказав Петро Удовиченко.


На автодорозі "Житомир – Сквира" ями та вибоїни, глибиною більш як 10 сантиметрів, починаються за декілька кілометрів від Житомира. Аби запобігти небезпеці, місцеві жителі та самі водії встановлюють навколо найбільш аварійних ям попереджувальні знаки: автомобільні шини або гілки дерев.


За словами водія Назара, їздити на авто на цьому відрізку шляху складно і небезпечно.


"Я не знаю, як взагалі назвати цю дорогу — пекло чи ще якось ще гірше. Машина тільки-но приїхала з Польщі, а в мене вже все тарабанить, як на возі. Я з Попільні постійно їжджу в Івницю. Кожний день по 200 кілометрів наїжджаю. На попередній машині у мене тут просто колеса від кузова відривало", — розповів водій Назар.


Водій Олексій сказав, що цією дорогою їздить щодня. З його слів, якщо не знати про розташування ям та вибоїн, то ввечері чи вночі сюди взагалі краще не заїжджати. Ями на цій дорозі подекуди сягають 15-20 сантиметрів завглибшки. Каже, за одну поїздку цією дорогою порізав два колеса.


"Ремонт цієї дороги не робили років десять. Минулого року щось полатали, але все розвалилося. Я на своєму авто за цей рік уже поміняв два колеса. Якщо тут ввечері їхати і не знати цю дорогу, то порізані колеса гарантовані", — сказав водій Олексій.


Водій Андрій розповів, що він теж порізав на цій дорозі два колеса свого авто. Обидва колеса — з одного боку в одній і тій же ямі. Каже, після того, як порізав, їхав на зіпсованих шинах два кілометри.


На ділянці автодороги "Виступовичі — Житомир" між Коростенем та Овручем — також ями, глибиною до десятка сантиметрів, на усе дорожнє полотно. Водій Володимир розповів, що всі, хто їздить цією трасою, незадоволені, і такому стані ця ділянка руху перебуває декілька років.


"Дорога тут просто жахлива. Цього року, наприклад, мені ремонт ходової у авто обійшовся у 15 тисяч гривень. Це заміна амортизаторів, стійок стабілізатора, сайлентблоків і так далі. Дорога просто у жахливому стані", — сказав водій Володимир.


Водійка Катерина розповіла, що всі, хто користується цією частиною міжнародної траси, давно мріють, аби її нарешті відремонтували.

Сторінки:
Нагору