КВІ
Субота
27
11:45

​Аудитори Житомирщини попередили понад 71 млн грн втрат у закупівельній сфері

В період з січня по лютий 2024 року працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели 116 моніторингів та 2 перевірки процедур закупівель.

Під час цих заходів було охоплено контролем понад 708 млн грн. Виявлено порушень законодавства на загальну суму 453,7 млн грн., з яких 11,5 млн грн. – втрати фінансових ресурсів.


Зокрема, у 40 випадках виявлено порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій, їх відхилення (не відхилення) та не відміни торгів. У 21 випадку було порушено порядок оприлюднення інформації про закупівлю. Також у 5 випадках замовники порушили законодавство щодо здійснення закупівель без застосування відповідних процедур або щодо правомірності вибору та застосування процедур закупівель. В 9 випадках виявлено порушення законодавства під час укладання договорів про закупівлі та внесення до них змін, у 5 випадках – під час безпосереднього їх виконання. Ще у 34 випадках зафіксовано інші порушення у сфері закупівель.


За результатами проведених моніторингів замовники відмінили 2 процедури закупівлі на суму 0,9 млн грн. та розірвали 18 договорів на суму 70,7 млн грн.


У зв'язку з виявленими порушеннями законодавства у сфері закупівель 9 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 5 – до матеріальної, 2 – до адміністративної. За матеріалами перевірок закупівель також розпочато 1 досудове розслідування.

Вчора

Сторінки:
Нагору