ТРА
Неділя
5
06:04

​Будівлю 25 ліцею Житомира демонтуватимуть під час робіт з реконструкції, які профінансує Португалія

Демонтажні роботи 25 ліцею Житомира будуть враховані при розробці проєктно-кошторисної документації реконструкції будівлі. Фінансування проєкту проходитиме через міністерство освіти Португалії. Про це 30 серпня під час позачергової сесії Житомирської міської ради сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

За його словами, на сьогодні є підтвердження від республіки Португалія про фінансування даного проєкту.


"Тиждень тому ми говорили з радником міністра освіти Португалії, саме через це Міністерство буде відбуватися фінансування, і з директором державної компанії, яка буде займатися проєктуванням. На сьогодні житомирські проєктувальники доповнили та надали документи, які необхідні були португальській стороні. І далі буде вже очна зустріч в Португалії. Чекаємо дату і фактично буде дано старт даного проєкту", — сказав міський голова.


За словами Сухомлина, ще потрібно внести зміни згідно норм законодавства.


"Вже розробили технічну документацію на земельну ділянку, за яку ми голосували для того, щоб додати до балансу 25 ліцею. Це чекаємо присвоєння кадастрового номеру. І на наступній сесії присвоїмо кадастровий номер і збільшимо земельну ділянку. Бо відповідно до нових норм ми, навіть, не можемо реконструкцію провести", — сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


30 серпня під час позачергової сесії депутати Житомирської міської ради проголосували про внесення змін до рішення міськради від 23.02.2023 року "Про надання дозволу на списання та демонтаж будівлі ліцею №25". Відповідно до рішення депутатів, демонтаж будівлі ліцею здійснюватиметься під час реконструкції освітнього закладу.


Як раніше писало Суспільне Житомир, Житомирська міська рада попередньо запланувала на демонтаж ліцею №25 суму у 18 мільйонів 599 тисяч гривень. У коментарі Суспільному восьмого травня 2023 року очільник міського управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов розповів, що міськрада сподівається заплатити за ці роботи менше грошей, ніж виставляє на тендер. Також чиновник пояснив, чому вартість демонтажних робіт виросла вдвічі у порівнянні із початковою сумою в дев'ять мільйонів гривень.


16 лютого 2023 року у коментарі Суспільному Житомир, говорячи про вартість демонтажу, В'ячеслав Глазунов озвучував цифру у дев'ять мільйонів гривень. Чиновник каже: тоді суму обрахували попередньо і в загальних аспектах.


Житомирський ліцей №25 війська РФ розбомбили четвертого березня 2022 року. Як ліцей виглядав після авіаудару можна подивитися у відео Суспільного. Згодом росЗМІ використали фото розбомленого житомирського ліцею у якості ілюстрації в статті про руйнування будинку у Маріуполі.


Зранку 19 березня 2022 року у Житомирі територію розбомбленого ліцею прийшли прибирати комунальники, а також вчителі, батьки учнів та самі учні. Паралельно тривали пошуки приміщення, де у новому навчальному році вчитимуться учні ліцею №25. Наприкінці травня стало відомо, що учні старших та молодших класів ліцею вчитимуться в окремих приміщеннях

Вчора

Сторінки:
Нагору