КВІ
Субота
27
08:27

​Чим годують військових, котрі лікуються в обласній лікарні у Житомирі

Першого березня у соціальних мережах виклали фото ймовірного сніданку, який дають пацієнтам житомирської обласної лікарні. Він складався зі шматочка сиру, хліба та одного яйця. Кореспонденти Суспільного дізналися, чим годують військових, котрі лікуються в обласній лікарні.

Начальниця харчоблоку обласної лікарні Олеся Лісовик розповіла, що двічі на день пацієнти отримують м'ясні або рибні страви. Меню у медичному закладі змінюють щотижня.


"Це або курятина, або яловичина, або риба. З ранку дається омлет, запіканка і каша. Сьогодні (4 березня — ред.) у нас суп овочевий, котлетка куряча, салат з бурячка і каша пшенична. Деяким категоріям — рис відварний. Пільгова категорія — це військові і чорнобильці, які лежать у лікарні", — розповіла Олеся Лісовик.


Військовослужбовець Віталій в обласній лікарні лікується півтора тижня.


"Харчування задовільне. Вистачає. Ми ж тут хворіємо, перебуваємо на лікуванні, а не на відгодівлі, лікуємося, харчуємося. Я не знаю, який там має бути раціон, чи вистачає мені білка, чи не вистачає. Дотепер живий і все добре. Може комусь більше потрібно", — сказав Віталій.


Військовослужбовець Олександр лікується після поранення у відділенні грудної хірургії обласної лікарні.


"Їжа досить погана. І фруктів не дають, і соків немає. Зазвичай військовим дають і соки, і фрукти, а тут всього цього немає", — розповів Олександр.


Сергій Шевчук — представник підрядної компанії, яка є постачальником харчування для обласної лікарні. Він розповів, що відповідно до тендера компанія почала годувати пацієнтів обласної лікарні з 1 березня 2024 року. За його словами, на кожного військового на триразове харчування заклали 130 гривень. Каже, що бачив 1 березня у соціальних мережах фото ймовірного сніданку в обласній лікарні. Він складався зі шматочка сиру, хліба та одного яйця.


"Я бачив цю фотографію. Я не знаю, звідки вона. Припущень було багато, чому це фото з'явилось у перший день, саме 1 березня, коли ми запускаємо харчування. Фотографію у Facebook мені скинуло керівництво. Ми зі свого боку розпочали своє розслідування. На сніданок був омлет, каша, сир і чай", — розповів Сергій Шевчук.


"Я не знаю, де сфотографований той рознос. Це не наш посуд. У нас такого посуду немає. У нас є нержавіючий посуд, який піддається термічній обробці. Такого посуду, як на фото, немає. Інформація неправдива. Пацієнти харчуються відповідно до наказу №931 Міністерства охорони здоров'я. Меню затверджено, його щоденно підписує медичний директор", — повідомила медична директорка обласної лікарні Наталія Герасимчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору