КВІ
Субота
27
22:39

​Чуднівські поліцейські у Києві затримали «благодійника»

23-річний молодик у різних волонтерських групах в соцмережах розміщував оголошення про надання товарів чи послуг за «донат». Однак, після перерахунку коштів благодійник зникав, не виконавши своїх зобов’язань. Нині йому оголошено про підозру в учиненні шахрайств.

У вересні минулого року харків’янка, побачивши у соціальній мережі оголошення про безкоштовну доставку корму для тварин, одразу ж домовилася про послугу з «волонтером». Для цього вона перерахувала йому понад тисячу гривень за товар і вже чекала його у себе вдома в обумовлений термін. Однак, ні корму, ні своїх коштів назад вона не отримала. За кілька місяців після цього інша жителька Харкова не дочекалася перевізника, який повинен був доставити її кота до Чернівців. Інформацію про цю послугу жінка знайшла також у «волонтерській» групі та сплатила за неї заздалегідь.


Оголошення, де було вказано про те, що власник віддасть різноманітну військову амуніцію за «донат» приваблювало багатьох шукачів необхідного спорядження. Вони перераховували ошуканцю кошти на банківський рахунок і чекали на відправлення. Однак, одразу ж після отримання грошей, відправник блокував їх у соцмережах та не відповідав на телефонні дзвінки.


Нині поліцейські відділення № 5 (м. Чуднів) Житомирського РУП зібрали докази причетності чоловіка до 8 таких правопорушень. Загальна сума збитку, спричинена потерпілим, становить близько 25 тисяч гривень.


Сам же фігурант після вчиненого змінив місце проживання та тривалий час переховувався у м. Києві, де його днями розшукали правоохоронці. Встановлено, що отримані від потерпілих кошти чоловік переказував на інші банківські рахунки та згодом витрачав на власні потреби.


Нині чуднівські слідчі інкримінують йому вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України. Також встановлено, що нині чоловік вже є обвинуваченим у подібних правопорушеннях.


За вчинені діяння у сукупності підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Також поліцейські перевіряють інформацію про його причетність ще до низки подібних кримінальних правопорушень.

Вчора

Сторінки:
Нагору