КВІ
Неділя
28
21:53

​ДБР викрило злочинну групу, яка через схеми заволоділа 94 га землі на Житомирщині

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили злочинну групу, яка незаконно заволоділа 94 га землі в Житомирській області. Збитки державі перевищують 2 млн гривень.

Незважаючи на воєнний стан в країні зловмисники замість того, аби допомагати державі, шукали шляхи як її обкрадати. Встановлено, що до групи входили правоохоронець, директор та юрист приватного аграрного підприємства. Юрист підприємства підшукував невитребувані у приватну власність землі та з’ясовував анкетні дані власників цих земельних ділянок.


Підставні особи зверталися до суду із заявами про витребування права власності на землі, вказуючи у своїх заявах неправдиві відомості щодо спадку на землі або інші підстави для її отримання.


Суд виносив рішення на користь учасників схеми, адже у правоохоронця були зв’язки у судовій системі. Після одержання необхідних документів підставні особи передавали землі у власність директора або самого підприємства, або віддавалися йому у довготривалу оренду.


Таким чином протягом з червня 2022 року зловмисники заволоділи 32 земельними ділянками площею понад 94 га на території Чуднівської міської та Вільшанської об’єднаної територіальної громад Житомирського району.


Наразі працівники ДБР встановлюють інших можливих учасників схеми серед посадових осіб. Проведені обшуки, під час яких вилучені телефони, комп’ютерна техніка, документація, що може свідчити про вчинення злочину, а також 11 тис. доларів США готівкою.


ДБР вчинятиме дії щодо відшкодування державі завданих збитків та сприятиме поверненню земель у власність тергромад.


Про підозру повідомлено правоохоронцю, директору та юристу приватного підприємства за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Теги: ДБР

Вчора

Сторінки:
Нагору