КВІ
Субота
27
20:53

​Двоє жителів Житомирщини «подарували» шахраям 86 тис грн

Поліція Житомирщини застерігає: грошова допомога не призначається у месенджерах та соціальних мережах!

Шахраї використовують складний матеріальний стан жителів нашої країни та, під приводом надання грошової допомоги, отримують доступ до банківських рахунків. Зазвичай це відбувається через розміщення у соціальних мережах інформації, що дуже схожа на офіційну.


Користувачі, повіривши у достовірність таких повідомлень, переходять за наданими посиланнями та опиняються на ресурсах, візуально схожих на сторінки банківських установ або державних сервісів. Там же їм пропонують увести реквізити власних банківських карток. Таким чином зловмисники отримують повний доступ до чужих фінансових рахунків.


12 червня до поліційних підрозділів області звернулись двоє громадян із заявами про ошуканства. 49-річна жителька м. Коростеня на фішинговому сайті вказала реквізити двох банківських карток. У результаті втратила майже 28 тисяч гривень. У схожу ситуацію потрапив і 50-річний житель обласного центру. Чоловік «подарував» шахраям понад 58 тисяч гривень. Тож нині за обома випадками тривають відповідні перевірки.

Вчора

Сторінки:
Нагору