КВІ
Неділя
28
21:37

Галина Корінна вивчала перспективи розвитку ринку праці на Черняхівщині

​7 лютого, директор Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна відвідала Черняхівський район. Вона зустрілась з головою районної державної адміністрації П.Ігнатенком, очільником Вільської об’єднаної територіальної громади П.Білим, ознайомилась з діяльністю районного центру зайнятості, відвідала ринкоутворюючі підприємства – ПІІ «Даніко» та ТОВ «Аленруд»

Це перша робоча поїздка очільниці обласної служби зайнятості після призначення на посаду. Зустрічаючись з керівниками місцевої влади і роботодавцями та знайомлячись з діяльністю центру зайнятості, вона прагне комплексно вивчити рівень соціального діалогу в районі, проблеми ринку праці та перспективні можливості їх розв’язання.


Голова районної державної адміністрації Павло Ігнатенко добре обізнаний з діяльністю місцевого центру зайнятості, підтримує напрацьовані ним напрями роботи, зокрема щодо організації тимчасової зайнятості безробітних.


Предметом обговорення Галини Корінної і голови Вільської об’єднаної територіальної громади Петра Білого стали спільні заходи щодо підвищення зайнятості сільських мешканців. Так, планується розробка програми зайнятості територіальної громади, будуть передбачені кошти в бюджеті на організацію громадських робіт для безробітних. П.Білий запевнив, що громада виділить у 2017 році 14000 грн для оплати праці направлених центром зайнятості людей, які будуть виконувати роботи з благоустрою сіл, кладовищ та пам’ятних знаків на їх території.


Спілкуючись з фахівцями районного центру зайнятості, Галина Корінна цікавилась організацією співпраці з роботодавцями району щодо наповнення бази вакансій та результативності їх укомплектування. Директор центру Олена Пашинська поінформувала гостю, що у січні було зареєстровано 80 нових пошукачів роботи, загалом зараз на обліку перебуває 643 безробітних. З початку цього року вдалося працевлаштувати 30 мешканців району, наразі актуальними є 16 вакансій. Потрібні в районі трактористи, складальники електровимірювальних приладів, електрогазозварники, машиністи екскаваторів та оператори заправних станцій.


Директор обласного центру зайнятості відвідала основні ринкоутворюючі підприємства району – металообробне ПІІ «Даніко» і кондитерське ТОВ «Аленруд» ТМ «Руден». Обидва роботодавці тісно і з часу створення співпрацюють з центром зайнятості у доборі кадрів. Їх нинішні колективи – на 70-80% складаються з працівників, відібраних з числа відвідувачів центру зайнятості. Вже цього року «Даніко» прийняло на роботу спеціаліста з маркетингу, ще восьмеро безробітних проходять на замовлення підприємства професійне навчання на базі вищого професійного училища Житомирського державного технологічного університету за спеціальністю «Верстатник широкого профілю». Товариство «Аленруд» у січні укомплектувало сім вакансій працівниками, які були направлені центром зайнятості: це тістороби, майстри, бухгалтер та укладальники-пакувальники.


З керівниками підприємств - комерційним директором «Даніко» Віктором Іваницьким та виконавчим директором ТОВ «Аленруд» Андрієм Руденьким директор обласного центру зайнятості обговорила перспективи подальшої співпраці у розширенні сфери прикладання праці для безробітних.

Вчора

Сторінки:
Нагору