КВІ
Субота
27
09:37

​«Години безбар’єрності» у Житомирській ОВА. ВІДЕО

27 березня у приміщенні Житомирської ОВА під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктора Градівського відбулося чергове засідання Ради безбар’єрності при Житомирській військовій адміністрації.

У засіданні взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець та члени Ради безбар’єрності при Житомирській ОВА.


На засідання було проведено «Годину безбар’єрності» на якій обговорено особливості використання довідника безбар’єрності, який являє собою гід зі стандартами коректного спілкування та включає новітні норми безбар’єрної мови.


«Ми постійно стикаємось з тим, що треба пояснювати значення “безбар’єрності”, “доступності”, “інклюзивності”. Для впровадження цих понять у різних життєвих сферах, ми маємо роз’яснити сутність безбар’єрності. Тому мета сьогоднішньої «Години безбар’єрності» – підвищити обізнаність у питаннях безбар’єрності. Коректне мовлення відіграє ключову роль у створенні безбар’єрного середовища, забезпечуючи повагу та розуміння між різними групами населення», – наголосив Віктор Градівський.


Члени ради ретельно вивчили словник термінів, який містить рекомендації щодо вірної номенклатури різних груп населення; правила мовного етикету; розглянули основні складові безбар’єрності; правила етики взаємодії з різними людьми, а також поради та інструкції громадянам України про те, як створити належне безбар’єрне середовище.


«Бар’єри — це ті перепони, які заважають різним людям отримати доступ до можливостей, і через це не дають їм повністю реалізувати свій потенціал. На засіданні Ради безбар’єрності ми розглядали, які саме бувають бар’єри – це фізичні, суспільні й громадянські, економічні, освітні, цифрові, інформаційні», – зазначив Юрій Денисовець.


Також усі учасники ознайомилися з мовою жестів, розглянувши деякі з її основних принципів. Адже важливо вміти комунікувати не лише словами, а й без них, забезпечуючи зв’язок з тими, хто використовує жестову мову як основний спосіб спілкування.


Освоєння мови жестів стає ще одним кроком до створення повноцінного безбар’єрного середовища, де кожна людина, незалежно від її особливостей спілкування, може бути почутою та зрозумілою.

Вчора

Сторінки:
Нагору