КВІ
Понеділок
29
21:44

​Хвилина мовчання: У Житомирі під стіни міськради прийшли рідні загиблих воїнів

11 квітня рідні полеглих воїнів прийшли під стіни Житомирської міськради, де долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання на знак вшанування пам'яті загиблих у російсько-українській війні.

Після виступу в сесійній залі міськради ветерана російсько-української війни Олександра Швецова Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вийшов поспілкуватися із рідними загиблих воїнів. Про це із зали засідань повідомила журналістка Суспільного Олена Кучмій.


За її словами, 11 квітня кілька десятків матерів та дружин воїнів, які загинули за Україну у російсько-українській війні, прийшли під міську раду, аби вшанувати пам'ять своїх рідних під час загальнонаціональної хвилини мовчання. На сесії Житомирської міськради полеглих воїнів вшановували хвилиною мовчання безпосередньо у сесійній залі. Ветеран російсько-української війни Олександр Швецов звернувся до Житомирського міського голови Сергія Сухомлина із питанням, чому міський голова не вийшов під міську раду до рідних полеглих воїнів, аби вшанувати пам'ять загиблих разом із ними.


Міський голова відповів, що пам'ять полеглих вшановували безпосередньо в залі і, можливо, варто було запросити матерів та дружин загиблих воїнів до сесійної зали.


"Чому ви не вийшли, ви знали, що буде ця акція? Це ви маєте вийти до них, а не вони приходити до вас", — сказав Олександр Швецов.


"Я з ними спілкувався якраз до того, як вони на акцію вийшли, я спілкуюся з ними кожен день", — відповів міський голова.


Олександр Швецов звернувся до депутатів міськради, запросивши їх 12 квітня вийти до рідних загиблих воїнів і разом вшанувати пам'ять полеглих. Після цього міський голова оголосив перерву в роботі сесії, під час якої вийшов до учасників акції і поспілкувався з ними, домовившись про зустріч у понеділок 15 квітня.

Сторінки:
Нагору