ТРА
Субота
4
21:11

​Ірина Гладка взяла участь у третьому саміті перших леді та джентльменів «Ментальне здоров’я: крихкість і стійкість майбутнього»

У Києві, 06 вересня, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка, взяла участь у третьому саміті перших леді та джентльменів, в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “ТИ ЯК?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.

Ця зустріч відбулася у форматі телемосту між п’ятьма країнами та об’єднала світ заради збереження ментального здоров’я українців. Основна тема саміту — “Ментальне здоров’я. Стійкість та крихкість майбутнього”.


«Практичним результатом третього Саміту перших леді та джентльменів стане реалізація проєкту медичного партнерства між країнами. На минулорічному саміті, об’єднавши небайдужих людей з усього світу, нам вдалося зібрати більше ніж 6 мільйонів доларів, і це дало можливість придбати 92 сучасні реанімобілі, які тепер рятують життя українців», – зазначила перша леді.


Також під час дискусії було розглянуто ключові питання, що стосуються збереження ментального здоров’я українців.


Серед них:


Вплив війни на ментальне здоров’я – ми не можемо ігнорувати психологічні наслідки війни на наше суспільство;


Необхідність надання найвищого пріоритету проєктам усфері популяризації підтримки ментального здоров’я: підвищення помітності проблеми у суспільстві, промоція грамотності у сфері ментального здоров’я, боротьба зі стигматизацією тощо;


Ментальне здоров’я сьогоднішніх підлітків— що ми можемо зробити для того, щоб подбати про ментальне здоров’я молодих людей, які за 15 років визначатимуть майбутнє людства.


Олена Зеленська також зауважила, що Саміт допомагає світовій спільноті визначитися зі спільними цінностями й дотримуватися їх.


«Весь цей час, що триває російське вторгнення в Україну, триває краш-тест цінностей усього світу. Чи готовий світ протистояти агресії, чи змириться з нею? Що буде головнішим – правила для всіх чи груба сила? Чи є місце справедливості, рівним правам, свободі в сучасному світі? Все це питання, на які відповідає кожна країна й кожна людина зараз сама собі. Тож я прагну не тільки спільних рішень, а й декларування спільних цінностей, яких ми всі дотримуватимемося, щоб зробити світ більш людяним місцем», – резюмувала дружина Президента України.


Давайте разом працювати над покращенням ментального здоров’я українців та сприяти стійкому й здоровому майбутньому для всіх.

Вчора

Сторінки:
Нагору