КВІ
Субота
27
22:03

​Йде пішки з Польщі до Києва: Американський мандрівник із хрестом дійшов до Житомира. ВІДЕО

75 днів громадянин Сполучених Штатів Америки Джиммі мандрує пішки з Польщі до Києва і несе на плечах 25-кілограмовий хрест. Свою подорож чоловік розпочав третього вересня. 30 жовтня чоловік дійшов до Житомира. Джиммі розповів Суспільному, що ідея для такої подорожі в нього з'явилася під час складного періоду в житті.

"Якось вночі я читав Євангеліє від Луки. І пам'ятаю, що прочитав його на 50 відсотків. Я ліг, молився, щоб отримати відповідь, як я можу зробити цей світ трохи кращим. Цієї ж ночі до мене прийшло видіння. Я не спав, просто лежав і мав картинку в голові. Це був листопад 2022 року, майже рік тому. Я побачив перше маленьке видіння, як роблю це. У мене була ідея, що я пройду від Польщі до України. І я буду зустрічати людей, ділитися з ними любов'ю і надією", — каже Джиммі.


Джиммі розповів, що постійно сумнівався в тому, чи хороша це ідея. Однак, зустрівши українця в Польщі, де викладав англійську в дитячому садочку, вирішив нарешті втілити задумане. Джиммі поділився своєю ідеєю з чоловіком з України, який потім придбав йому матеріали для того, щоб зробити хрест.


"Він пішов, але через годину повернувся. Він повів мене до магазину будівельних матеріалів і заплатив за матеріали, щоб побудувати хрест. Насправді я побудував його у дуже маленькій кімнаті. Це було дуже складно. Він повинен був бути довшим. Він коротший, тому що я був змушений стояти у своїй кімнаті. А стеля в моїй кімнаті надто низька, тому я обрізав хрест, щоб міг стоячи розмалювати його", — розповідає Джиммі.


Під час своєї подорожі Джиммі зустрів українців, постраждалих від війни з Росією. Одного разу з ним спілкувався український військовий.


"Він розповідав мені речі, які бачив на війні. Я обіймав його, говорив із ним і сподівався, що я зробив хоч щось для нього. І він був щасливий, що я був поруч", — каже Джиммі.


Після тривалої подорожі Джиммі каже, що пошкодив спину і стопи. Тому він планує зупинитися в Житомирі на декілька днів, щоби перепочити. Опісля Джиммі планує продовжити дорогу до Києва.

Вчора

Сторінки:
Нагору