КВІ
Неділя
28
18:36

​Комерсант з Житомирщини постачав неякісне вугілля для військових частин

Працівники ДБР повідомили про підозру підприємцю з Житомирщини, який розробив шахрайську схему з підміни нормативів якості вугілля. Тверде паливо закуповувалось для низки військових частин Київської області напередодні попереднього опалювального сезону.

Встановлено, що переможець тендерних торгів мав поставити Квартирному експлуатаційному управлінню (КЕУ) військових частин Київської області 500 тонн вугілля та торфу високої якості. Угода була укладена за підсумками тендерних торгів.


Вугілля та торфобрикети мали постачатися до КЕУ в декілька траншів. Перед кожним постачанням відповідні військові посадовці перевіряли зразки палива.


У межах оборудки, ділок для експертизи надсилав зразки продукції відповідної до умов угоді. Після того, як військові підтверджували закупівлю, він відправляв в частини паливо нижчої якості.


За попередніми даними, дії зловмисника завдали збитків державі на суму у 2 млн гривень. Комерсанту повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах - ч. 4 ст. 190 КК України.


Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.


Процесуальне керівництво здійснює Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

Теги: ДБР

Вчора

Сторінки:
Нагору