КВІ
Субота
27
09:19

​Коростишівські поліцейські ліквідували посіви коноплі та маку у приватному обійсті

17 липня патрульні поліцейські відділу №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП отримали повідомлення про конфлікт між сусідами у селі Коростишівської громади. Втім, зайшовши у подвір’я 64-річної заявниці, виявили у садку біля будинку посіви конопель у зріст людини. Трохи далі між деревами був дбайливо висаджений мак.

Тож правоохоронці викликали на місце слідчо-оперативну групу відділу поліції №2 Житомирського РУП , працівники якої зафіксували всі обставини діяння та вилучили виявлене. На присадибній ділянці поліцейські викорчували 351 кущ коноплі та понад півтори сотні рослин снотворного маку. Усе вилучене було скеровано для проведення відповідних експертиз.


Нині слідчі встановлюють усі обставини діяння у межах відкритого кримінального провадження.


Згідно з санкцією статті 310 КК України, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.


Поліцейські вкотре наголошують, що вирощування нарковмісних рослин у приватних садибах заборонено чинним законодавством.

Вчора

Сторінки:
Нагору