КВІ
П'ятниця
26
03:49

​Медпрацівники Житомирської області, які лікують хворих на COVID-19, отримають доплати

16 мільйонів гривень виділив Кабінет міністрів України з фонду боротьби з коронавірусом для доплат медичним працівникам Житомирщини. Про це Суспільному розповіла заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко.

За її словами, доплату у розмірі 300 % за фактично відпрацьований час отримають медпрацівники, які контактували з хворими на коронавірус COVID-19.


Наталія Остапченко сказала, що доплати до заробітної плати розпочнуть виплачувати лікарям та медсестрам, починаючи з березня 2020-го року. "Зараз у лікарнях триває підрахунок кількості хворих на коронавірус та лікарів, яких залучали до їх лікування. Думаю, до кінця місяця ми будемо чітко розуміти, кому, скільки і як проводитимемо виплати", - сказала посадовиця.


Вона також розповіла, що загалом до Національної служби охорони здоров’я для виплат лікарям передбачили 15,6 мільярдів гривень. Якщо медичні працівники, які були залучені до роботи з хворими на коронавірус подадуть відповідні розрахунки до національної служби охорони здоров’я, то їм відшкодують виплату зарплати.


У Житомирській області визначили 12 закладів охорони здоров’я так званої першої хвилі, які обслуговують хворих на коронавірус пацієнтів.

Вчора

Сторінки:
Нагору