КВІ
Понеділок
29
23:28

​Мешканця Баранівської громади ув’язнено на 4 роки за збут психотропу

За публічного обвинувачення прокурора Звягельської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України). Його засуджено до 4-х років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що злочин у сфері обігу психотропних речовин скоїв 30-річний мешканець Баранівської територіальної громади. На незаконному бізнесі він вирішив поліпшити своє матеріальне становище. Заодно вживав психотропну речовину і сам.


Кримінальна логістика здійснювалася через «тематичний» чат соцмереж. Там ділок обирав знімок з геолокаційними даними так званої «оптової закладки», проплачував її вартість та забирав у вказаному місці. Потім товар розфасовував на дози, доставляв у м. Звягель, де розкладав його у різних місцях. Фото та координати закладок надсилав адміну чату, від якого отримував гроші за виконану роботу.

Викрили наркокур’єра у жовтні минулого року «на гарячому», відразу, як він забрав пакунок з психотропною речовиною, прихований на узбіччі автомобільної траси, неподалік с. Перемога Звягельського району.


Крім цього, за геолокаційними даними, які містилися у телефоні обвинуваченого, виявлено закладки у лісовому масиві одного з мікрорайонів Звягеля, парковій зоні та інших місцях.


У цілому вилучено майже півсотні зіп-пакетів з кристалічною речовиною. Експертиза встановила, що в них містилася особливо небезпечна психотропна речовина – PVP (сіль).


На суді обвинувачений свою вину визнав та розкаявся у скоєному. Наразі обвинуваченого взято під варту, де він перебуватиме до набрання вироком законної сили. Досудове розслідування проводило Звягельське райуправління поліції.

Сторінки:
Нагору